onsdag, februar 20, 2008

Her er noen lover




Vegtrafikkloven


§ 6. Fører av kjøretøy skal avpasse farten etter sted, føre-, sikt- og trafikkforholdene slik at det ikke kan oppstå fare eller voldes ulempe for andre, og slik at annen trafikk blir minst mulig hindret eller forstyrret. Føreren skal alltid ha fullt herredømme over kjøretøyet.



Janteloven


§ 8. Du skal ikke le av oss


Grunnloven


§ 109. Enhver Statens Borger er i Almindelighed lige forpligtet, i en vis Tid at værne om sit Fædreland, uden Hensyn til Fødsel eller Formue.



Ekteskapsloven


§ 38. Ektefellers felles ansvar for underhold av familien.
Ektefellene har sammen ansvaret for de utgiftene og det arbeidet som kreves for det felles hushold og til dekning av andre felles behov, oppfostringen av barna og hver ektefelles særlige behov. Ektefellene bidrar ved tilskudd av penger, ved virksomhet i hjemmet eller på annen måte.



Tuberkuloseloven


§ 3. Blir det konstatert at en pasient med tuberkulose utskiller multiresistente tuberkelbasiller, skal behandlingen foretas ved regionsykehus.



Postloven


§ 14. Postkasse for mottak av post kan settes opp på fremmed grunn når Posten Norge AS finner det nødvendig av hensyn til en effektiv postomdeling og det ikke volder særlig skade eller ulempe.



Arbeidsmiljøloven


§ 12-8. Kvinne som ammer sitt barn kan kreve den fri hun av den grunn trenger. Fritiden kan for eksempel tas ut i minst en halv time to ganger daglig eller som redusert arbeidstid med inntil én time hver dag.



Dyrevernsloven


§ 8. Det er forbudt å sparke dyr eller å slå dyr med staur, med reip eller reim som det er knute eller noe lignende på, eller å slå med noe annet som kan gjøre dyret like vondt.


Kardemommeloven
§ 1. Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, men forøvrig kan man gjøre hva man vil
'
Straffeprosessloven
§ 157 skal lyde:Den som med skjellig grunn mistenkes for en handling som etter loven kan medføre frihetsstraff, kan underkastes kroppslig undersøkelse når det antas å være av betydning for opplysningen av saken og ikke fremstår som et uforholdsmessig inngrep. Det kan tas blodprøve og foretas andre undersøkelser som kan skje uten fare eller betydelig smerte.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann! :)
Så at det var en liten feil der... I Arb(e)idsmiljøloven...

Ellers ville jeg tatt med Kardemommeloven! :)
"Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, men forøvrig kan man gjøre hva man vil"

Torild.

Victoria sa...

Du har helt rett, Torild!!!!

Anonym sa...

Hei søster. Synes du bør ta med den siste lovendringen. Det gjelder straffeprosessloven og gir politiet rett til å ta DNA-prøve av kriminelle:

§ 157 skal lyde:

Den som med skjellig grunn mistenkes for en handling som etter loven kan medføre frihetsstraff, kan underkastes kroppslig undersøkelse når det antas å være av betydning for opplysningen av saken og ikke fremstår som et uforholdsmessig inngrep. Det kan tas blodprøve og foretas andre undersøkelser som kan skje uten fare eller betydelig smerte.

Ole Christian

Victoria sa...

Min storebror har alltid rett. Jeg kan aldri overse eller overhøre det han sier/anbefaler. Så her er enda en lov...

Anonym sa...

hmm.. tok kje heilt dette her eg.. ka va dealen med d??