fredag, juni 23, 2006

Tjære og fjær


Jeg skal rulle deg i tjære og fjær. Cowboy-tidens ultimate ydmykelse. Hadde noen prøvd seg på en annens kone eller stjålet fra sjefen sin, var dette en helt naturlig måte å få en lære penge på. Først ble den skyldige blottet for allmenheten (ofte midt i byens hovedgate), så ble det tømt 70ºC varm tjære over den bare kroppen. Men hevneren kom ikke i mål før kjeltringen brutalt ble rullet i hønsefjær foran alles åsyn, og tvunget rundt i gatene, så ingen skulle gå glipp av ydmykelsen. Fjærene og ikke minst tjæren ble ofte sittende på kroppen i flere dager, før den smertefullt kunne fjærnes. Men det tok lengre tid før den sviende førstegradsforbrenningen ble leget.


Jeg ble dynket i tjære fra hode til tær,
og deretter rullet i et hav av fjær.
Det begynte med en uskyldig skrøne,
og jeg endte som en ydmyket høne.



Her er noen jeg kunne tenke meg å rulle i i tjære og fjær:

6 kommentarer:

Lotte sa...

Hehehehe.. jeg er saktens enig! :)

Veldig bra at du er så flink til å oppdatere bloggen din!

Victoria sa...

Ja, ikke sant? Jeg skulle egentlig oppdatere i helga, men på fredag etter jobb fikk jeg beskjed av Lee at jeg skulle pakke i full fart, så vi rakk danskebåten! Det var veldig gøy:)

Lotte sa...

Ååå, det er så koselig at dere gjør sånn helt plutselig! :)

David sa...

Ole Brumm? Jeg stiller meg uforstående til ønsket ditt om å rulle denne stakkars snille bjørnen i tjære og fjær, noe som helt sikkert ville ødelegge stoffet han er laget av.

Jeg stemmer heller for Karlson på taket!! Makan til uforskammet svenske med propell på ryggen skal du se lenge etter.

Victoria sa...

off...jeg visste noen ville bli såret av å se Ole Brumm blandt karita bekkemellom og dan børge, men slik er det bare. Jeg er rett å slett lei av Ole Dum, men husk at det er disney-versjonen jeg snakker om, og ikke Ole Brum som mamma leste om til meg da jeg var liten...Jeg kommer forresten til Kr.sund på tirdag og blir til fredag. Da vet du at vi MÅ møtes, tross denne uenigheten om den fråtsende gule bjørnen...

Anonym sa...

Å bli rullet i tjære og fjær må ha vært en dødsdom i "cowboytiden", som jeg tenker du regner perioden 1870-1900. Forferdelige greier. :) Dan Børge bør kanskje smøres i sirup og rockwool? Mye værre å få av.